Translate

среда, 30. јануар 2013.

Maruš pita



Sastojci za kore :

300 gr brašna
150 gr šećera u prahu
1 šoljica od kafe ulja
1 kesica praška za pecivo
kisela voda po potrebi

Fil :

300 gr šećera
2 kašike marmelade od kajsije
pola čaše vode
300 gr mlevenog keksa

Glazura:

150 gr šećera u prahu
1 kašika vrele vode
1 kašika ruma


Pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu .dodati ulje i zamesiti sa kiselom vodom. Testo podeliti na četiri jednaka dela .Svaki deo rastanjiti što tanje u četvrtastu koru i peći na 180 stepeni pazeći da korice ne izgore.
Pečene korice kada  se ohlade   biće tvrde ali prilikom filovanja i 2 -3 dana dok odstoje opustiće se i biti meke.
Šećer i vodu špinovati dok se ne pojave mehurići , skloniti sa šporeta i umešati keks i marmeladu.Ostaviti da se malo ohladi , ne skroz , i filovati kore.
Šećer u prahu pomešati sa vrelom vodom ,drvenom kašikom mutiti dok se ne dobije gusta i ujednačena masa. Dodati rum , promešati i naneti na pitu.

Нема коментара:

Постави коментар