Translate

субота, 15. март 2014.

Interkontinental torta

Sastojci za kore :

15 jaja
15 kašika šećera
18 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna

Fil:

1 l mleka
100 gr pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g margarina
200 gr šećera u prahu
100 g seckanih  oraha
100 g eurokrema
100 g kokosa
200 gr čokolade

Premaz :

200 gr šlaga ili fondan masa



 Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera  u čvrst sneg, pa dodati 5 žumanaca  ,2 kašike brašna i 6 kašika mlevenih oraha i polako ručno izmašati. Masu ispeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni .Ispeći 3 ovakve kore.
Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i kuvati.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta , ohladiti i sastaviti sa predhodno umućenim margarinom i šećerom u prahu .
Fil podeliti na tri jednaka dela pa u jedan staviti kokos u drugi orahe a u treći eurokrem.
Čokoladu otopiti pa premazati svaku koru i ostaviti da se stegne.
Na jednu koricu naneti fil od kokosa - kora - fil od oraha - kora - fil od eurokrema - šlag ili fondan.




Нема коментара:

Постави коментар