Translate

понедељак, 12. јануар 2015.

2 blogorođendan

Kao što se radujemo svakom našem rođendanu tako se i ja radujem ovom mom malom blogorođendanku.Tačno pre 2 godine rešila sam da uplovim u blogo vode i ne sluteći gde će me one odvesti.Ne mogu reći da je prošla godila bila neuspešna , naprotiv bilo je dosta dobrih dešavanja i osoba sa kojim sam se viđala i razmenjivala utiske i recepte.Nadam se da će i ova godina biti dobra , ako ne i bolja , od prošle i da ćemo se lepo uz recepte družiti a možda i nagrađivati.Hvala svima koji posećuju i čitaju moj blog i koji me podržavaju u radu.




Jedan od prvih blogo recepata je i ovaj za kolač-tortu Paunov rep , pa da se zato podsetimo i zasladimo u čast našeg malog slavlja.


Sastojci za koru  :

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/ 2 kesice praška za pecivo

Fil :

0,5 l mleka
6 kašika šećera
100 gr pudinga od čokolade
100 gr čokolade
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
2 lista oblande
marmelada od kajsije
500 gr celog keksa

Penasto umutiti jaja sa šećerom .Dodati prašak za pecivo i brašno.Sve sjediniti i sipati u podmazan i brašnom posut  pleh.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći koru.Pečenu koru umotati u mokru krpu , urolati i ostaviti da se ohladi.Skloniti krpu sa kore i namazati marmeladu od kajsije pa opet urolati koru i ostaviti da se stegne.

U dublju posudu sipati mleko i šećer i staviti da provri.Puding rastvoriti sa malo vode i umešati ga u kipuće mleko.Skuvati gust krem.Skloniti sa ringle i u vruće umešati izlomljenu čokoladu . Mešati kašikom da se istopi i ostaviti da se krem ohladi.
Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i u njega sipati ohlađeni krem i mešati mikserom kako bi se sve sjedinilo.
Jedan list oblande namazati filom , na sredinu staviti rolat pa sa stane rolata ređati keks.Filovati keks pa opet fil i tako sve dok se keks ne utroši. Kada je sav keks poređan premazati odozgo filom i prekriti sa drugim listom oblande.
Ostaviti da se kolač stegne pa ga iseći po sredini rolata.

Нема коментара:

Постави коментар