Translate

субота, 23. мај 2015.

Žirafa rolat sa bananicama - njam, njam



Sastojci za koru :

4 jaja,
4 kašike šećera , 
4 kašike brašna , 
1/2 kesice peciva, 
3 kašike ulja ,
 2 kašike kakaa

Fil : 
3 dl mleka, 
1 puding sa ukusom slatke pavlake ,
 5 kašika šećera ,
 100 g maslaca,
 6 krem bananica.

Penasto umutiti jaja i šećer pa postepeno dodavati brašno , pecivo i ulje.Malo smese sipati u špric za torti i išarati dno podmazanog pleha da se dobije kao veća mrežica .Potom u ostatak svetle smese staviti kakao i sipati preko šara pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru staviti ma mokru krpu i urolati .Kada je kora ohlađena skloniti krpu i opet urolati.
Odvojiti malo mleka i rastvoriti puding a u ostatak staviti šećer i kuvati.Kada počne da ključa umešati puding i skuvati fil.Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa umućenim maslacem.Koru namazati filom pa preko poređati seckane bananice i urolati.


Нема коментара:

Постави коментар