Translate

понедељак, 15. јун 2015.

Musaka sa boranijom -Njam njam



Sastojci :

2 veće šargarepe, 
2 glavice crnog luka,
500 g mlevenog mesa, 
50 g soje u ljuspicama, 
200 ml paradajz soka, 
so ,
 biber, 
ulje

Prelivanje :

 2 jaja, 
200 ml kisele pavlake.

Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu i ostaviti da nabubre.Boraniju i jednu šargarepu sečenu na kolutove staviti u dulju posudu , naliti vodom i kuvati.Crni luk i jednu šargarepu sitno iseckati i izdinstati na malo ulja.Potom dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije lepu braon boju.Potom dodati paradajz sok ,so i biber i sve dinstati dok sva tečnost ne uvri i skloniti sa šporeta.Nabubrelu soju ( ako ima potrebe ocediti od vode ) dodati u mesni fil i izmešati.Boraniju ocediti pa staviti jedan deo preko nje pola fila , opet boranija , mesni fil , boranija i preliti umućenim jajima i pavlakom.Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se musaka zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар