Translate

понедељак, 15. јун 2015.

Višnje pod snegom -njam njam





Sastojci za koru :

5 jaja, 
5 kašika brašna, 
5 kašika šećera, 
1 prašak za pecivo

Fil : 

1 l mleka, 
3 pudinga od vanile, 
10 kašika šećera , 
1 kesica vanilin šećera ,
 250 g margarina, 
200 g keksa, 
500 g višanja,
 200 g šlaga.

Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo  i brašno , sve dobro sjediniti i preručiti u podmazani pleh i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa staviti da se kuva.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil . Skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa pudingom pa naneti malo preko kore.Višnje rasporediti preko fila , keks izlomiti i stavljati u fil da bude uspravan ili koso, potom naneti ostatak fila i premazati šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар