Translate

среда, 9. септембар 2015.

Pileća đigerica sa knedlama -Njam -njam



Sastojci :

500 g pileće đigerice,
 2 šargarepe,
 2 glavice crnog luka, 
2 dl kisele pavlake,
 2 kašike senfa,
 so ,
 biber ,
 ulje, 
voda.

Za knedle :

200 g brašna,
 3 jajeta, 
1 glavica crnog luka, 
150 g slanine, 
so , 
biber, 
vegeta.

Na vrelom ulju propržiti sitno seckani luk i šargarepu dok ne postane staklčasta pa dodati đigericu seckanu na pola.Malo prodinstati i naliti vodomi mešati dok đigerica ne omekša, i delimično ne uvri sva voda ,na tihoj vatri.Gotovu đigericu začiniti , solju , biberom i vegetom.Umutiti jaja sa brašnom , dodati so, biber i vegetu. Luk i slaninu iseckati na kockice i propržiti na ulju .Skloniti sa šporeta i sastaviti sa mešavinom brašna i jaja pa staviti u frižider da odstoji oko pola sata.U ključalu vodu pomoću kašike vaditi knedle i spuštati da se skuvaju .Gotove knedle vaditi i ređati pored đigerice i preliti umućenom pavlakom i senfom.


Нема коментара:

Постави коментар