Translate

понедељак, 14. март 2016.

Pogačice sa kajmakom


Sastojci

500 gr brašna
1 sveži kvasac
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 gr kajmaka
mleko
200 gr margarina
1 jaje
susam

Otopiti kvasac sa malo mlakog mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , kajmak i otopljeni kvasac pa sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Izručiti na radnu poršinu i rastanjiti oklagijom pa narendati malo margarina i preklopiti kao njigu.Ostaviti da odmara 20 minuta i postupak ponoviti jos 2 puta.Kada se testo i treći put odmorilo rastanjiti oklagijom i pomoću male okrugle modlice ili rakijske čaše vaditi pogačice i ređati u pleh.Umutiti jaje i njime premazati svaku pogačicu pa posuti susamom.Peći na 250 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар