Translate

недеља, 24. април 2016.

Čili pasulj - Njam njam




Sastojci :

500 g mešanog mlevenog mesa,
150 g crnog luka,
2 čena belog luka,
1 kašika ljute mlevene paprike, 
1 kašičica kima,
1 kašika brašna, 
3 dl paradajz soka, 
200 g crvenog pasulja, 
so,
biber,
ulje.

Pasulj skuvati , ocediti i ostaviti da se ohladi. Crni luk iseckati na kockice a beli luk ispasirati i pržiti na malo ulja.Potom dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša i dobije braon boju a suvišna tečnost ne uvri.Potom dodati paradajz sok, kim i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i kuvati  dok ne proključa.Na kraju dodati oceđeni pasulj i malo brašna.Kuvati na umerenoj temperaturi stalno mešajući dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Нема коментара:

Постави коментар