Translate

недеља, 24. април 2016.

Pili-čili -Njam njam




Sastojci :

500 g pilećeg belog mesa, 
100 g šargarepe,
1 koren peršuna, 
100 g celera, 
100 g crnog luka, 
1 ljuta papričica, 
1 kašičica aleve paprike,
 350 g pelat paradajza, 
2 čena belog luka,
1 kašičica seckanog peršuna,
250 g spiralne testenine, 
200 g kačkavalja,
0,5 dl ulja, 
vegeta, 
biber

Pileće belo meso iseći na kockice.Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi.Šargarepu, celer, koren peršuna, crni luk , ljutu paprčicu i beli luk sitno iseckati i propržiti na ulju.Potom dodati meso i pržiti dok ne porumeni.Pred kraj dodati pelat i dinstati dok delimično sva tečnost ne uvri staviti vegetu i biber, promešati i skloniti sa šporeta.Testeninu ocediti i sastaviti sa mesom pa preručiti u dublji sud ,posuti rendanim kačkavaljem i zapeći na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар