Translate

петак, 15. април 2016.

Pita potrpuša





Sastojci :


500 g kora za pitu, 
5 jaja,
400 g švapskog sira, 
4 dl kisele pavlake ,
500 g mlevene junetine,
200 g crnog luka, 
1 kašicica mirodije, 
1 dl mleka, 
0,5 dl ulja,
 so,
biber.

Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.Kad luk postane staklast dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije braon boju.Pred kraj dinstanja dodati so i biber promešati i skloniti sa šporeta.U drugu dublju posudu sastaviti švapski sir, jaja i kiselu pavlaku zaciniti po ukusu i promešati.U nauljenu tepsiju staviti jedan list kore , poprskati mešavinom ulja i vode , pa je prekriti jednim listom zgužvane kore ,i poprskati sa malo sirnog fila, ponovo staviti zgužvanu koru poprskati uljem, opet staviti zgužvanu koru mesni fil i sve tako redom dok se ne utroši sav materijal.Rernu zagrejati na 250 stepeni i staviti pitu da se pece dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар