Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Ribarski oslić -Njam njam





Sastojci :

1 kg fileta oslića,
200 g pšeničnog brašna,
2 kašike aleve paprike,
150 g kukuruznog brašna,
2 dl pavlake,
1 glavica crnog luka,
3 dl ulja,
1 kašika seckanog peršuna,
1 kašičica seckanog bosiljka,
vegeta,
biber,
so

Filete oslića posoliti po ukusu.Posebno sjediniti kukuruzno i pšenično brašno sa alevom paprikom pa svaki filet uvaljati sa obe strane i pržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumeni.Crni luk iseckati što sitnije dodati pavlaku , peršun, bosiljak, vegetu i biber i promešati.Odgovarajuću posudu nauljiti , poređati filete oslića, preliti pripremljenom smesom od pavlake i začina i staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар