Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Slana doboš torta -Njam njam





Sastojci :

Kore: 

16 jaja,
 4 kašike soli, 
4 kašike ulja,
20 kašika brašna, 
4 kašičice aleve paprike

Fil : 

4 dl kisele pavlake, 
100 g majoneza, 
500 g krem sira,
 150 g praške šunke,
3 jaja,
150 g kačkavalja

Odvojiti 4 belanaca od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.Žumanca sastaviti sa 1 kašikom ulja, 1 kašikom soli i penasto umutiti pa dodati 5 kašika brašna , 1 kašiku aleve paprike , promešati i polako dodavati umućena belanca.Sve dobro sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Postupak pravljenja kore ponoviti još 3 puta.jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rendea šunku iseći na kockice.U većoj posudi sastaviti pavlaku, majonez i krem sir, promešati i ostaviti par kašika za premazivanje torte a u ostatak dodati rendana jaja i šunku.Kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.Premazati celu tortu ostavljenim filom i preko narendati kačkavalj.

Нема коментара:

Постави коментар