Translate

уторак, 21. јун 2016.

Filovane kukuruzne rolnice

Sastojci :

 5 dl mleka,
 1,5 kašika šećera,
1 svež kvasac
500 g kukuruznog žutog brašna ,
 500 g belog brašna,  
1 puna kašičica masti,
80 ml ulja,
1 puna kašičica soli,
1 kašika sirćeta
 
Premazivanje :

140 g margarina,
2 žumanceta

Nadev :
 
 1 čaša kisele pavlake, 
2-3 kašike ajvara, 
200 g kobasice,
200 g pileće salame ,
kečapa i origana po ukusu

Premazivanje rolnica :

2 belanceta

U malo mlakog mleka razmrviti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna i ostaviti da nadođe. Za to vreme pomešati svo kukuruzno i polovinu belog brašna sa uljem i sirćetom, dodati so, otopljenu mast i nadošli kvasac pa zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.. Testo ostaviti da nadođe na toplom mestu prekriveno krpom. Nadošlo testo podeliti  na 6 jufki, prekriti ih krpom i ostaviti da odstoje još oko 15 minuta.Zatim svaku jufku razviti tanko u pravougaonik i ivice testa zarezati .Penasto umutiti  žumanceta i margarin i malo premazati razvijeno testo. Zatim naneti tanak sloj pavlake, posuti sitno seckanom pilećom salamom , sitno seckanim  kobasicama  ,naneti malo ajvara i origana, pa urolati. Iseći na rolnice. Postupak razvijanja i filovanja testa ponavljati dok se ne utroši sav materijal.Rolnice poređati u pleh obložen papirom za pečenje, prekriti krpom i ostaviti da nadođu još 15 minuta. Premazati umućenim belancima i posuti susamom. Rernu zagrejati na 170ºC, pa staviti rolnice i povećati temperaturu na 200ºC, i peći  dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар