Translate

уторак, 21. јун 2016.

Vekna sa mladim lukom

Sastojci:
Za testo:

200 ml jogurta,
1 jaje ,
1 sveži  kvasac,
650 g brašna,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli, 
400 ml vode, 
1 veza mladog crnog luka

U toplu vodu staviti kvasac sa malo šerćera i brašna i pomešati, pa pustiti da nadođe. U dublju  posudu  staviti brašno,mlaki jogurt, jaje, so, pa dodati nadošli kvasac. Zamesiti testo i pustiti da naraste. Kada je testo naraslo još jednom premesiti i izmešati sa sitno seckanim mladim crnim lukom i ostaviti da još malo naraste. Kada testo opet poraste, premesiti ga i oblikovati po želji i staviti u kalup. Ostavite da naraste testo u kalupu pa  ga premazati  hladnom vodom  i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 C.

Нема коментара:

Постави коментар