Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Brodet od lignji








Sastojci :

1 glavica crnog luka,
500 g očišćenih lignji,
1 dl belog vina,
1 dl paradajz soka,
3 čena belog luka,
so,
biber,
peršunov list,
maslinovo ulje

Za palentu:

4 dl vode,
so,
1 kašika maslinovog ulja,
100 g instant palente

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk. Dodati lignje, prethodno oprane, oceđene i iseckane na manje delove, i pržiti tri do pet minuta.Naliti vinom, paradajzom i dosuti 1 dl vode, te začiniti. Dodati sitno seckan beli luk, poklopiti kad proključa dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno promešati.
Palenta :Kad proključa posoljena voda, skuvati palentu i izliti u modlu ispranu hladnom vodom.Ohlađenu palentu služiti preliveno brodetom.


Нема коментара:

Постави коментар