Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Veganske kukuruzne tortilje




Sastojci :
 Kora:

200 g  kukuruznog brašna,
2 dl mlake vode,
1/2 kašike himalajske soli

Fil: 

150 ml kisele pavlake,
3-4 lista zelene salate, 
masline,
 šeri paradajz

Od brašna, himalajske soli i vode umesiti testoda se ne lepi.Kidati manje loptice pa svaku staviti između dva lista samolepljive folije i pomoću ravne posude pritisnuti testo kako bi se dobila tanka okrugla kora.Okruglu tortilju izvaditi iz samolepljive folije i peći na nepodmazanom tiganju sa obe strane da se dobije lepa korica.Pečene tortilje stavljati u krpu dok se ne ohlade.Potom na svaku tortilju staviti po list zelene salate, kašiku kisele pavlake, polutke šeri paradajza i masline.Preklopiti i služiti.


Нема коментара:

Постави коментар