Translate

уторак, 27. септембар 2016.

Bezglutenski čoko keksići




Sastojci :
1 šolja =240ml

1+1/4 šolje pirinčanog brašna (240 ml ),
2/4 šolje kokosovog šećera,
1/4 šolje + 1 kašika kakaoa bez glutena,
prstohvat himalajske soli,
1/2 kašičice sode bikarbone bez aluminijuma,
1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja,
1 kašika ekstrakta vanile,
2/3 šolje filtrirane vode.


U dublju posudu sastaviti pirinčano brašno,kokosov šećer,kakao,himalajsku so i sodu bikarbonu.Potom dodati kokosovo ulje , ekstrat vanile i sve zamesiti sa filtriranom vodom.Ostaviti testo da miruje u frižideru oko 10 minuta.Testo posle odmaranja izvaditi iz frižidera pa rukama oblikovati keksiće iređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.Nakon pečenja ostaviti da se ohlade.


Нема коментара:

Постави коментар