Translate

недеља, 11. септембар 2016.

Rižoto od pečuraka i mirišljavih trava




Sastojci:

 1 praziluk,
1 veća šargarepa,
1,5 šolja (za belu kafu) pirinča,
4,5 šolje vode,
ulja po potrebi,
400 g šampinjona,
peršunov list,
žalfija,
timijan,
lorber,
kari,
soja sos po ukusu,
mešavina začina po ukusu,
bibera po ukusu.

Praziluk i šargarepu sitno iseckati staviti da se dinsta na malo ulja.Potom dodati šampinjone seckane na listiće i sve još dinstatiKada je povrće dinstano staviti mešavinu začina ,sitno seckan peršun, žalfiju,timijan, lorber,kari,biber,pirinač i sve naliti vodom.Kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne nabubri i sva tečnost ne uvri uz povremeno mešanje.





Нема коментара:

Постави коментар