Translate

недеља, 11. септембар 2016.

Rosti sa mladim lukom i krompirom




Sastojci:

500 g krompira,
200 g kačkavalja,
3 struka mladog luka,
250 g krem sira,
200 g praške šunke,
mešavina začina,
ulje

Krompir zajedno sa ljuskom kratko probariti, a kada baci ključ, kuvati još 5 min. Potom ga ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i izrendati na krupno rende. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani krompir, kačkavalj i mladi luk, dodati začine po ukusu i promešati.U  tiganju ugrejati malo ulja. Potom spustiti u njega jednu punu kašiku smese od krompira. Francuskom kašikom blago pritisnuti smesu da bi se stanjila i oblikovala u manju palačinku. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumeni. Od preostalog materijala ispeći još palačinki.


Нема коментара:

Постави коментар