Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Gulaš od leblebija






Sastojci:

200 g leblebija,
manja glavica crnog luka,
manja glavica crvenog luka,
2 čena belog luka,
400 g paradajz pelata,
so,
biber,
čili,
svež bosiljak,
malo maslinovog ulja,
1 crvena paprika,
150 g kus kusa.

Leblebije preliti vodom i ostaviti preko noći da nadođu.Sutradan prosuti vodu i naliti novu pa je skuvati.Iseckati crni i crveni luk l i prodinstati ga na maslinovom ulju. Kada počne da se cakli dodate iseckan beli luk, skuvane leblebije, paradajz pelat i seckanu papriku.Po potrebi dodati i malo vode kako bi se sve lepo ukrčkalo. Staviti suve začine i pustite da se sve krčka jedno 20 minuta. Pred kraj dodati svež bosiljak.Kus kus preliti vrelom vodom i poklopiti kako bi nanubreo i upio vodu.Kada je gotov proći kašikom kroz njega i služiti ga sa gulašom .



Нема коментара:

Постави коментар