Translate

понедељак, 14. новембар 2016.

Pečenka






Sastojci :

 1 kg pilećeg mlevenog mesa, 
500 g pileće džigerice,
300 g krompira ,
1 veća glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
5 jaja,
1 dl mleka,
2 kašike brašna,
1 kašičica bibera,
soli po ukusu,
1 kašičica majorana,
1 kašičica crvene mlevene paprike,
ulje

Oljuštiti krompir i izrendati ga na krupno rende. Pileću džigericu i pileće meso samleti na mašini za meso. Sitno iseckati crni luk i propržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast. U većoj posudi pomešati mleveno meso sa džigericom. Dodati biber, majoran, crvenu mlevenu papriku i soli po ukusu.Zatim dodati sitno seckan beli luk, propržen crni luk, rendani krompir i brašno. Na kraju ubaciti umućena jaja sa mlekom, pa sve dobro promešati varjačom.Smesu uliti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.



Нема коментара:

Постави коментар