Translate

субота, 24. децембар 2016.

Lovačke šnicle





Sastojci :

 4 svinjske šnicle,
4 obarena jajeta,
4 kisela krastavca,
mešavina začina,
1 kašika brašna,
1/2 veze peršuna,
biber,
ulje,
1 kašičica mlevene paprike,
4 krompira.


Šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumenele a potom izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoću od mesa staviti kašiku brašna i kratko propržiti. Zatim dodati mlevenu papriku, seckane kisele krastavce, rendana barena jaja i promešati. Vratiti šnicle, naliti sa malo vode, začiniti po ukusu i dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina. Krompir obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Na kraju jelo posuti seckanim peršunom.

Нема коментара:

Постави коментар