Translate

недеља, 19. фебруар 2017.

Dvobojni hleb

Nedelja je kao stvorena za mešenje hleba i da vam kuća zamiriše na pecivo.Ovaj hleb će vas oduševiti kako izgledom tako i ukusom.



Sastojci :

Svetlo testo

300 ml mleka,
150 ml vode
 1 kašičica šećera,
1 sveži kvasac,
2 kašike maslinovog ulja
soli po ukusu
500 g brašna tip 400 Čeković mlin

Tamno testo:

500 g ražanog brašna Čeković mlin
oko 300 ml mleka,
 3 kašike ulja ,
soli


Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka,U dublju posudu  staviti belo brašno,so,šećer,ulje ,pola otopljenog kvsca i sve zamesiti sa mlakim mlekom i vodom.Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.
U drugu dublju posudu sastaviti ražano brašno,so,ulje ,polovinu ostavljenog kvasca i sve zamesiti sa mlakim mlekom.Testo treba da bude malo tvrđe od belog.Prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da narasta.
Narasla testa premesiti i rastanjiti u tanke pravougaonike.Na belo testo staviti razvučeno tamno ,još malo preći preko njega oklagijom pa urolati i preseći na dve jednake polovine.U nauljenu tepsiju staviti vekne pa (odozgo zaseći na nekoliko mesta da se dobiju lepe šare ) ih ostaviti još malo da narastu.Kada je testo naraslo premazati uljem i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.Pečeni hleb izvaditi i prohladiti pa seći na šnite i služiti uz jelo.







Нема коментара:

Постави коментар