Translate

среда, 14. март 2018.

Burno more





Sastojci:
za beli deo:

100 g griza
4-5 kašika šećera ( manje više stvar ukusa )
0,5 dl vode
1 kesica vanilin šećera
3 kašike čia semenke


Crveni deo:

300 g jagoda
5 kašika šećera ( manje više stvar ukusa )
3 kašike gustina
2 dl soka od jagode


Čia semenke staviti u čašu pa preliti vodom da ogreznu i ostaviti u frižider da nabubre.U 0,5 l vode staviti šećer i vanilin šećer pa kuvati .Kada je voda proključala umešati griz i skuvati  ga.Kada je skuvan skloniti sa šporeta i prohladiti.
Jagode ispasirati potom sastaviti sa šećerom i malo soka ,a ostatak razmutiti sa gustinom,pa staviti na šporet da provri.U vrujzće jagode umešati rastvoreni gustin i skuvati krem.Skloniti sa šporeta i prohladiti.
U prohlađeni griz dodati nabubrele čia semenke i sve dobro promešati.
U staklenu čašu sipati nekoliko kašika griza,stim da se čaša nagne u stranu kako bi se dobila kriva forma,pa nasloniti je na krpu da se malo stegne.Kada se griz stegnuo preko njega staviti krem od jagoda i ostaviti u grižider da se stegne.

Pošto je ovo posna varijanta umesto vode u oba krema može da ide mleko i da se ukrasi sa šlagom ili nečim drugim po vašem izboru.





Нема коментара:

Постави коментар