Translate

петак, 2. март 2018.

Kesten kocke





 Sastojci
Kora:

5 jaja,
50 g šećera, 
1/2 kesice praška za pecivo,
 50 g brašna Čeković mlin
2 kašike kakaa.

Fil:

250 g kesten pirea,
250 g maslaca,
50 g šećera u prahu,
500 ml slatke pavlake,
2 kašike krema

Dekoracija:

200 g šlaga,
100 g čokolade

Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo, brašno i kakao.Sve dobro izmešati i preručiti u podmazani pleh  i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.Omekšali maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu.Potom dodati kesten pire i krem pa promešati.Slatku pavlaku penasto umutiti i sjediniti sa filom od kesten pirea.Fil naneti preko kore pa premazati sa predhodno umućenim šlagom i posuti rendanom čokoladom.





Нема коментара:

Постави коментар